Doctor Thoma

Курс за ИСХРАНА И РЕГУЛИРАЊЕ НА ТЕЛЕСНАТА ТЕЖИНА - Пријавувањето продолжува

Category:

Угоеноста  денес е масовна појава и слободно може да се каже дека е тоа вистинска Пандемија. Дотолку повеќе што околу 2/3 од светската популација на возраст над 18 години, се зафатени со прекумерна тежина и тоа претставува сериозен социјално – здравствен проблем на современото општество во целина.

Оваа појава на угоеност е изразито раширена во најразвиените земји на светот (САД, Канада, Западна Европа, Австралија и Нов Зеланд), каде е присутно изобилието во исхраната, но постепено се шири и во останатите земји.

Курс за исхрана и регулирање на телесната тежина

Category:

Угоеноста денес е масовна појава, скоро епидемија која претставува голем социјално - здравствен проблем на современото општество во целина. Настанува со вишокот на енергетски материи во организмот, односно со позитивниот енергетски биланс при кое доаѓа до натрупување масти во поткожното ткиво, мускулите, срцевиот мускул и сите внатрешни органи, а особено во црниот дроб.